Woning kopen met Koek Makelaardij in 4 stappen voor € 425,-- inclusief btw

Stap 1: Bezichtigingen

Als je je oog op een woning hebt laten vallen is het tijd om ons in te schakelen. Wij regelen dan een tweede bezichtigingsafspraak en begeleiden jou. Tip: loop voor je bezichtiging nog even een rondje door de buurt. Houd bij de bezichtiging je woonwensen en je toekomstplannen in het achterhoofd.

Wij zullen ondertussen de woning kritisch bekijken. Wij kijken dan onder andere naar het onderhoud van de woning, de aanwezigheid van eventuele gebreken en naar eventuele noodzakelijke reparaties of uit te voeren verbouwingen. Ook kunnen wij jou adviseren om een bouwkundig specialist in te schakelen voor nader onderzoek.

Daarnaast informeren wij naar praktische zaken, zoals het aantal andere bezichtigingen en welke biedingsprocedure wordt gehanteerd.

Stap 2: Extra onderzoek

Als je hart nog steeds sneller gaat kloppen van de woning welke wij samen hebben gezien, dan gaan we eventueel een bouwkundig specialist inschakelen mocht dit nodig zijn en nemen wij jou werk uit handen o.a. door onderzoek te doen naar bijvoorbeeld:

  • Bestemmingsplannen
  • Milieuaspecten
  • Relevante gegevens in het Kadaster
  • Status en verplichtingen van Vereniging van Eigenaren
  • Gemeente- en provinciebepalingen
  • Aanwezigheid energielabel

Stap 3: Onderhandelen

Nadat wij alles hebben uitgezocht en alles overlegd hebben met jou adviseren wij jou over de beste biedingsstrategie op basis van alle verzamelde informatie. Wij helpen jou bij het vaststellen van een strategisch openingsbod. Ons kantoor heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het bepalen van de juiste waarde.

Bij het uitbrengen van het bod, kunnen wij - indien gewenst - van ontbindende voorwaarden voorzien. Op basis van deze voorwaarden kan een koopovereenkomst alsnog ontbonden worden.

Stap 4: Ondertekening Koopovereenkomst

Als de verkoper je bod heeft geaccepteerd, kan de koopovereenkomst worden opgesteld. Deze lopen we samen met je door om zeker te zijn dat alles klopt. Wij letten in het bijzonder op de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat.

Als alles in orde is dan ondertekenen jij en de verkoper de koopovereenkomst. Jij en de verkoper ontvangen een kopie van de overeenkomst.

Zodra de koopovereenkomst door beide partijen is ondertekend ontstaat de koop. De makelaar stuurt de getekende koopovereenkomst naar de notaris, samen met een kopie van je paspoort of rijbewijs.

Het enige wat jij hierna nog moet doen is:

  • De ontbindende voorwaarden goed in de gaten houden
  • Afspraak met de notaris maken
  • Afspraak maken voor een eindinspectie
  • Concept leveringsakte controleren

Kosten bouwkundig onderzoek of onderzoek naar schimmels/zwammen zijn voor rekening koper. Facturatie zal plaatsvinden direct nadat de koopovereenkomst is getekend.